Green Day komt met Saviors. Het 14e studio album alweer van deze oude punkers en wat voor één. Misschien wel hun beste album tot nu toe? Ook 'Dookie' en 'American Idiot' waren beide goed, maar dit album lijkt een beetje op een mengelmoes van beide en is misschien nog wel beter. Ik ga het gewoon zeggen. Ik vind dit album beter!

Het album begint met het nummer 'The American Dream is Killing me'. Een vrolijk uptempo Green Day nummer. Het album staat er vol mee. 'Look Ma, No Brains', 'One Eyed Bastered', '1981'en 'Living in the 20's', gaan allemaal flink tekeer. Het nummer 'One eyed Bastard' is toch wel mijn favoriet. Wat een lyrics en een lekkere meezinger dat het is.

Een ander van mijn favoriet nummers is het rustige 'Father to a son', mooie lyrics ook weer en mooi gezongen. Ik kan zo alle 15 nummers op noemen, maar het album is voor mij nu al het album van 2024. Het zal lastig worden om een beter album tegen te komen dit jaar. Green Day kan het dus nog steeds. Verrassen en een album maken die weken in mijn playlist zal voortkomen. Begin nu toch te twijfelen. Green Day in de Gelredome, ik moet er denk ik toch maar bij zijn....

Top album! Zeker luisteren, het album is het gewoon waard!


(24/365)