Persoonlijk ben ik altijd een fan geweest van QNap, maar nu twijfel ik toch. Voor de duidelijkheid, nee ik ben niet de gast op de foto. Hierboven zie je ? van Nascompares. Deze gast maakt videos over allerlei Nas boxen en ik ben op zoek naar een nieuwe NAS Box.

Ik ben aan het twijfelen tussen een QNap TS-464 en een Synology DS923+. Het grootste verschil. De hardware en de software. De software is in de basis de betere in de Synology. De DS 7.2 software schijnt veel mooier, simpeler te zijn in de DS 923+. De hardware daarin tegen is weer beter in de TS-464. De TS-464 heeft namelijk een intel gebaseerde processor met een gpu. De Synology heeft daarin tegen een AMD 64 bit Ryzen processor. Het voordeel van de Synology hardware, die ondersteund weer 32gb intern geheugen. 

De verschillen zijn niet zo heel erg groot. Ik maak graag gebruik van Plex, maar heel eerlijk, transcoding gebruik in eigenlijk niet. Dus heb ik dan geen voordelen van de ingebouwde GPU. De hardware is dus een pro voor de QNap, de software is dus een pro voor de Synology.

Er is nog wel een groot voordeel voor de Synology. De DS software staat hoog aangeschreven op het gebied van veiligheid. De QNap wordt afgeraden om aan het internet te hangen. Al met al genoeg nog over na te denken.... Ik moet zeggen, ik ben ook wel een beetje nieuwsgierig geworden naar de DS software van Synology....
(38/365)