Ik ben dagelijks steeds meer Co Pilot van Microsoft aan het gebruiken. Er gaat een wereld voor je open. Het is een soort nieuw zoeken waarvoor ik het vooral gebruik. Even zoeken hoe je een bepaald stukje code ook al weer kan gebruiken. Uitleg over een bepaald onderwerp of zelf het genereren van een foto. Hieronder staan wat vragen en antwoorden die ik aan Copilot heb gevraagd. Copilot zit tegenwoordig standaard in Edge. Het icoontje rechtsboven. Bekijken de voorbeelden die ik als test even aan Copilot heb gevraagd. Dit natuurlijk voor jullie inspiratie.

U
Waarom zou ik copilot moeten gebruiken?
 
Copilot
Verkennen

Microsoft 365 Copilot is een krachtige digitale assistent die jouw werkervaring naar een hoger niveau tilt. Hier zijn enkele redenen waarom je Copilot zou moeten gebruiken:

  1. Verbeterde Productiviteit: Copilot helpt je om taken sneller en efficiënter uit te voeren. Het combineert de kracht van grote taalmodellen (LLM’s) met jouw gegevens in de Microsoft Graph, waardoor je natuurlijke taal kunt gebruiken om taken uit te voeren in apps zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams1.

  2. Slimme Tekstgeneratie in Word: Met Copilot kun je eenvoudig instructies geven en tekst genereren in Word. Het kan conceptversies van teksten maken, bestaande documenten aanvullen, teksten samenvatten en zelfs schrijfstijlen aanpassen. Het helpt je bij het verfijnen van je schrijfwerk en het versterken van je argumenten1.

  3. Gegevensanalyse in Excel: Copilot vereenvoudigt gegevensanalyse en -verkenning in Excel. Je kunt vragen stellen over datasets in gewone taal en Copilot legt verbanden bloot, stelt hypothetische scenario’s voor en genereert formules op basis van jouw vragen. Het helpt je trends te identificeren en indrukwekkende visualisaties te maken1.

  4. Presentaties in Powerpoint: Copilot kan bestaande geschreven documenten omvormen tot presentaties, inclusief sprekernotities en bronvermeldingen. Het kan ook nieuwe presentaties starten op basis van simpele aanwijzingen of ruwe schetsen. Lange presentaties kunnen met één druk op de knop worden ingekort, en je kunt lay-outs aanpassen, tekst herformuleren en animaties creëren1.

  5. Efficiënt Teamwerk in Teams: Copilot fungeert als een assistent om vergaderingen effectiever te maken, conversaties te stimuleren, discussiepunten te ordenen en actiepunten samen te vatten. Zo weet iedereen binnen de groep duidelijk wat de volgende stappen zijn1.

Kortom, Microsoft 365 Copilot is jouw digitale collega die je helpt om slimmer, sneller en productiever te werken! 🚀

Zie meer vragen hieronder door te klikken op meer...


U
Hoe gebruik ik in VBA voor excel een declaratie van een variabele?
 
Copilot

In VBA (Visual Basic for Applications) kun je variabelen declareren om tijdelijke waarden op te slaan. Het declareren van variabelen houdt in dat geheugenruimte wordt gereserveerd voor deze variabelen. Hier zijn enkele stappen om variabelen te declareren in VBA voor Excel:

  1. Kies het juiste gegevenstype:

    • Bij het declareren van variabelen kun je aangeven welk type variabele je wilt gebruiken. Hier zijn enkele veelgebruikte gegevenstypen in VBA:

      • Integer: Gehele getallen van -32.768 tot en met 32.767.
      • Long: Grotere gehele getallen van -2.147.483.648 tot en met 2.147.483.647.
      • Double: Dubbele precisie drijvende komma getallen.
      • String: Tekstwaarden.
      • Boolean: Waar (True) of Onwaar (False).
  2. Gebruik het Dim-statement:

    • Het Dim-statement wordt gebruikt om variabelen te declareren. Hier is een voorbeeld:

      Sub Voorbeeld()
          Dim Leeftijd As Integer
          Dim Naam As String
          ' Voer hier je code uit
      End Sub
      
    • In dit voorbeeld worden de variabelen Leeftijd (van het type Integer) en Naam (van het type String) gedeclareerd.

  3. Kies een lokaal niveau voor de declaratie:

    • Plaats de declaratie op het laagst mogelijke niveau. Bijvoorbeeld, als je een variabele alleen binnen een specifieke procedure wilt gebruiken, declareer deze dan binnen die procedure.
  4. Optioneel: Geef een beginwaarde op:

    • Je kunt een beginwaarde toekennen aan een variabele bij de declaratie. Bijvoorbeeld:

      Dim Aantal As Integer
      Aantal = 10
      
    • Hier wordt de variabele Aantal geïnitialiseerd met de waarde 10.

Kortom, gebruik het Dim-statement om variabelen te declareren in VBA voor Excel en kies het juiste gegevenstype op basis van je behoeften. Zo kun je efficiënter werken met variabelen in je VBA-macro’s! 🚀

U
Het album Alive II van Kiss is daar een deel van opgenomen in de studio?
 
Copilot
 
Alive II
Verkennen

Alive II is het tweede livealbum van de hardrockband Kiss, uitgebracht op 14 oktober 1977 door Casablanca RecordsHoewel het een livealbum is, werden de laatste vijf nummers (vierde zijde van de vinylversie) opgenomen in de studio1. Hier zijn de details van de opnames:

  • Nummers 1-8, 11 en 13: Opgenomen in The Forum, Los Angeles, CA, tussen 25 en 28 augustus 1977.
  • Nummers 9 en 10: Opgenomen in The Capitol Theatre, Passaic, NJ, op 13 september 1977, en in de Electric Lady Studios, New York, NY.
  • Nummers 12 en 14: Opgenomen in de Budokan Hall, Tokyo, Japan, op 2 april 1977.
  • Nummer 16: Opgenomen in The Capitol Theatre, Passaic, NJ, op 16 september 1977, en in de Electric Lady Studios, New York, NY.
  • Nummers 17 en 19: Opgenomen in The Capitol Theatre, Passaic, NJ, op 14 september 1977, en in de Electric Lady Studios, New York, NY.
  • Nummer 18: Opgenomen in The Capitol Theatre, Passaic, NJ, op 13 september 1977, en in de Electric Lady Studios, New York, NY.
  • Nummer 20: Opgenomen in The Capitol Theatre, Passaic, NJ, op 15 september 1977, en in de Electric Lady Studios, New York, NY1.

Dus, terwijl het grootste deel van Alive II live is opgenomen, zijn er enkele studio-opnames die het album completeren. 🎸🎤

U
Hoe maak ik een risicoanalyse voor de ISO27001
 
Copilot

De ISO 27001 risicoanalyse is een essentieel onderdeel van informatiebeveiliging binnen je organisatie. Het helpt je om de risico’s te identificeren en te beoordelen, zodat je gerichte maatregelen kunt nemen om je informatiebeveiliging te versterken. Hier zijn de stappen om een risicoanalyse uit te voeren volgens de ISO 27001-norm:

  1. Bepaal de Scope:

    • Definieer welke delen van je organisatie en processen onder de risicoanalyse vallen. Dit kan bijvoorbeeld specifieke afdelingen, systemen, applicaties of bedrijfsprocessen omvatten.
  2. Identificeer Risico’s:

    • Breng mogelijke bedreigingen in kaart. Denk aan factoren zoals menselijke fouten, technische kwetsbaarheden, natuurrampen, etc.
    • Gebruik historische gegevens, interviews met medewerkers en andere bronnen om risico’s te identificeren.
  3. Beoordeel Risico’s:

    • Evalueer de impact en waarschijnlijkheid van elk risico. Gebruik een risicomatrix om de risico’s te classificeren op basis van deze factoren.
    • Bepaal welke risico’s het meest kritiek zijn voor je organisatie.
  4. Implementeer Beheersmaatregelen:

    • Ontwikkel en implementeer maatregelen om de geïdentificeerde risico’s te beheersen. Dit kunnen technische, organisatorische of procedurele maatregelen zijn.
    • Zorg ervoor dat de maatregelen passen bij de specifieke context van je organisatie.
  5. Monitor en Herzie:

    • Houd de effectiviteit van de genomen maatregelen in de gaten.
    • Regelmatige herziening van de risicoanalyse is essentieel om nieuwe risico’s te identificeren en bestaande maatregelen bij te werken.
  6. Documenteer Alles:

    • Zorg ervoor dat alle stappen, risico’s en genomen maatregelen goed zijn gedocumenteerd.
    • Dit is belangrijk voor audits en certificering volgens ISO 27001.

Belangrijk: Voordat je begint, moet je informatiebeveiligingsbeleid zijn vastgesteld en moeten er doelstellingen zijn opgenomen. De risicoanalyse bouwt voort op deze basis123. Succes met je risicoanalyse! 🚀

U
Kan je voor mij een afbeelding maken van een papagaai op een hyundai tucson nieuw model
 
Copilot

Ik zal proberen dat te maken.

Meer suggesties voor meer informatie weergeven

(4/365)